La WebQuest que em proposo analitzar la podem trobar dins el blog: http://wq-intercult.blogspot.com/. Enllaç
Per escollir la WebQuest a analitzar vaig buscar diferents recursos fins a trobar una proposta que em cridés l'atenció tant pel que feia a la descripció del recurs i el seu contingut, com pel fet que fos una proposta diferent a la que jo vaig plantejar en l'elaboració de la PAC 2.
Aquesta proposta educativa va adreçada al professorat d'una escola d'adults i té l'objectiu principal de fomentar un canvi en les creences i les concepcions que posseeix el professorat en relació al fet intercultural.
Les activitats proposades al claustre potencien les competències del treball en equip: organització, diàleg, respecte, aplicació de diferents tècniques, etc.
Quan parlem d'un recurs fort em de tenir en compte que a més a més de plasmar unes línies d'actuació i uns criteris que garanteixin l'èxit del treball intercultural, també cal que els professionals de l'educació siguin conscient i coneixedors t de les seves capacitats i limitacions en relació al treball intercultural.
Amb aquest recurs es pretèn justament això, oferir als professionals les eines i els recursos per conèixer les seves concepcions i definir unes línies d'actuació.
D'aquets recurs en relació al treball intercultural cal destacar:
- Utilització de la tècnica Role-Playing que permet analitzar i modificar actituds a partir de l'anàlisi d'un cas real que permet representar, actuar i dramatitzar la situació.
- Aplicació de la metodologia DOFA (Debilitats-Oportunitats-Fortaleses-Amenaces). Amb aquesta activitat es permet analitzar i conèixer els aspectes que potencien o minimitzen la tasca professional.
- Assessoraments externs que permeten conèixer el tractament i les noves tendències d'atenció a la diversitat.
- Aplicació d'un taller de mediació que té la finalitat de dotar de les eines i les pràctiques educatives per aprendre a gestionar els conflictes des d'una perspectiva positiva i constructivista: oportunitats de canvi, reconstrucció de relacions, participació i diàleg.
Tot i que aquest recurs ofereix al professorat diversitat de recursos, metodologies i materials he trobat a faltar activitats que contemplin la utlització i l'anàlisi de les noves tecnologies. Un cop he realitzat les activitats proposades a l'assignatura i navegar i buscar recursos per internet sóc conscient de la importància que tenen les TICS en el tractament de la diversitat a les aules.
Per concloure, cal dir que es tracta d'un recurs molt adequat per treballar amb el professorat l'interculturalitat.
Les activitats plantejades van dirigides exclusivament al professorat, no es descriuen activitats adreçades a l'alumnat.
Es converteix, doncs en un material que compleix l' objectiu inicial que planteja que és fomentar en el professorat un canvi d'actituds davant l'educació intercultural.
sábado, 12 de diciembre de 2009
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario